Scopus |
Scopus este cea mai mare bază de date scientometrică din lume cu conținut multidisciplinar care indexează reviste, cărți/serii de cărți, conferințe; asigură accesul la abstracte și metadate; oferă acces la cele mai recente articole nepublicate (preprint-uri); oferă acces la înregistrări de brevete și la date de cercetare; oferă acces la diverse instrumente de analiză a impactului cercetării (analiza citărilor, H-index ș.a.).
Web of Science |
Web of Science (WoS) este o platformă multidisciplinară prestigioasă formată din mai multe baze de date, concepute pentru a sprijini cercetarea științifică și este dezvoltată de compania Clarivate Analytics. WoS indexează reviste, cărți, conferințe, rapoarte, seturi de date, alte genuri de documente; asigură accesul la abstracte, citări, referințe, recenzii ș.a.; oferă acces la cele mai recente articole nepublicate; asigură accesul la instrumente de calculare și analiză a indicatorilor scientometrici (factorul de impact, citări, tendințe în cercetare ș.a.).
EBSCO |
Platforma EBSCO oferă acces la baze de date bibliografice şi full-text ale publicaţiilor periodice a Companiei Editoriale EBSCO. Platforma include peste 18200 de reviste full-text, 2500 de cărti, broşuri, ediţii de referinţă în limba engleză. Platforma oferă posibilitatea traducerii articolelor în diverse limbi, inclusiv în limba română. Abonamentul EBSCO pentru anul 2025 include următoarele baze de date:
- Academic Search Elite
- Business Source Elite
- Library, Information Science & Technology
- GreenFILE
- ERIC
- Newspaper Source
- Regional Business News
- MasterFILE Premier Reference eBook Subscription (EBSCOhost)
- MasterFILE Elite
- eBook Collection (EBSCOhost)
- eBook Open Access (OA) Collection (EBSCOhost)
- MasterFILE Elite Reference eBook Collection (EBSCOhost)
Research4Life |
Research4Life este numele colectiv pentru 5 programe – Hinari, AGORA, OARE, ARDI și GOALI – care oferă țărilor în curs de dezvoltare acces gratuit sau low-cost la conținuri academice și profesionale recenzate în regim online.
Hinari – (Access to Research for Health), coordonat de WHO (World Health Organization – Organizația Mondială a Sănătății), a fost lansat în ianuarie 2002. Permite accesul la una dintre cele mai mari colecții de literatură biomedicală și medicină din lume.
AGORA – (Access to Global Research in Agriculture), oferă acces la o colecție digitală în domeniile alimentației, agriculturii, ecologiei și științelor sociale conexe. Programul a fost lansat în anul 2003 și este coordonat de FAO (Food and Agriculture Organization of the United Nations – Organizația pentru Alimentație și Agricultură).
OARE – (Online Access to Research in the Environment), oferă acces la resurse privind mediul, inclusiv toxicologia mediului, ecologie, geografie, economia mediului, dreptul mediului, politica de mediu, ingineria mediului, energie și multe altele.Este coordonat de Programul Naţiunilor Unite pentru Mediu (UNEP) în parteneriat cu editori științifici de top și Universitatea Yale fiind lansat în 2006.
ARDI – (Access to Research for Development and Innovation), oferă acces la resurse în diverse domenii ale științei și tehnologiei; sprijină cercetătorii în crearea și dezvoltarea noilor soluții la provocările tehnice cu care se confruntă la nivel local și global. Este coordonat de WIPO (World Intellectual Property Organization – Organizația Mondială a Proprietății Intelectuale) fiind lansat în 2009, iar în 2011 s-a alăturat la Research4Life.
GOALI – (Global Online Access to Legal Information), oferă acces la resurse din domeniile științelor juridice și sociale. Este coordonat de ILO (International Labour Organization – Organizația Internațională a Muncii) și lansat în martie 2018.
SpringerLink |
SpringerLink este una din cele mai mari baze de date multidisciplinare de cărți, reviste, seriale, protocoale, documente de referință grupate pe domenii: arhitectură și design, astronomie, științe biomedicale, business și management, chimie, pedologie, geografie, inginerie, mediul ambiant, drept, matematică, filosofie, fizică, psihologie, științe sociale, statistică etc.
Oficiul pentru Publicaţii al Uniunii Europene |
Oficiul pentru Publicații al Uniunii Europene oferă acces la legislația UE, la publicații și date deschise, rezultate ale activității de cercetare, anunțuri de achiziții publice și alte informații oficiale, editate de instituțiile, organismele și agențiile UE.
Taylor & Francis Online Journal Library |
Taylor & Francis Online Journal Library reunește reviste online editate de cei mai importanți editori din lume: Taylor & Francis, Routledge și Psychology Press. Oferă acces la texte integrale din domeniile: științe sociale și umaniste, științe aplicate, științe ale vieții, științe fizice și matematică.
Cambridge Journals Online |
Cambridge Journals Onlineoferă acces la o colecție multidisciplinară de reviste științifice și acoperă o gamă largă de disciplini din domeniile: științe aplicate, afaceri și management, științe ale pământului, științe ale vieții, medicină și științe ale sănătății, științe fizice și matematică, științe sociale și umaniste.
OpenEdition |
OpenEdition reprezintă un portal, care integrează 4 platforme: OPENEDITIONBOOKS, OPENEDITIONJOURNALS, HYPOTHESES, CALENDA dedicate resurselor electronice (cărți, reviste) și altor informații academice din domeniul științelor umanistice și sociale.
Royal Society Journals Collection |
Royal Society Journals Collection oferă acces la o colecție de articole din reviste internaționale valoroase cu conținut multidisciplinar și specializate din domeniile: biologie, chimie, informatică, științe ale pământului, inginerie și tehnologie, matematică, fizică, științe interdisciplinare, istoria științei.
Edward Elgar Publishing Development Studies |
Edward Elgar Publishing Development Studies oferă acces la monografii, reviste, manuale, comentarii, sinteze, enciclopedii, dicționare din domeniile: business și management, economie și finanțe, mediu, geografie și turism, drept, științe politice, sociologie, politică socială și educație.
IMF eLIBRARY |
Biblioteca electronică a Fondului Monetar Internațional (FMI) care asigură accesul la periodicele, cărțile, documentele de lucru și studiile FMI, precum și la date și instrumente statistice. Aici pot fi găsite informații și perspective despre macroeconomie, globalizare, dezvoltare, comerț, asistență tehnică, demografie, piețe emergente, consiliere privind politicile, reducerea sărăciei și multe altele.
Oxford University Press |
Oxford University Press oferă acces la cărți și reviste electronice de înaltă calitate în domeniile: științe umaniste și științe sociale, drept, științe ale vieții, matematică și științe fizice, medicină.
ACM Digital Library |
ACM Digital Library (Association for Computing Machinery) reprezintă o colecție de publicații cu texte integrale precum reviste, lucrări ale conferințelor, buletine informative și cărți din domeniul informaticii.
ACM (Association for Computing Machinery) este cea mai mare societate de informatică din lume, care promovează cele mai înalte standarde și recunoașterea excelenței tehnice. ACM sprijină creșterea profesională a membrilor săi, oferind oportunități de învățare pe tot parcursul vieții, dezvoltarea carierei și crearea de rețele profesionale.
MSP (Mathematical Sciences Publishers) |
MSP (Mathematical Sciences Publishers) este o editură științifică nonprofit despre și pentru matematicieni, care oferă reviste și cărți de calitate înaltă în domeniul matematicii.
The Company of Biologists |
The Company of Biologists este o organizație non-profit dedicată sprijinirii și inspirației comunității științifice de biologi. În centrul atenției este publicarea revistelor de specialitate de top precum Journal of Cell Science, Journal of Experimental Biology, Disease Models & Mechanisms, Biology Open (BiO), Development.
IOPscience |
IOPscience este un serviciu online care asigură accesul la publicațiile editurii IOP Publishing: reviste, cărți, lucrările conferințelor – ce acoperă domenii precum fizica, știința materialelor, bioștiințe, astronomie și astrofizică, științe ale mediului, matematică și științe interdisciplinare, inclusiv educație.
ASTM International |
Înființată în 1898, ASTM International este una dintre cele mai mari organizații internaționale de dezvoltare a standardelor din lume. Standardele ASTM sunt utilizate și acceptate în întreaga lume și acoperă domenii precum metale, vopsele, materiale plastice, textile, petrol, construcții, energie, mediu, produse de larg consum, servicii medicale și multe altele. Materialele sunt expuse pentru vizualizare fără opțiunea de a fi descărcate.
Duke University Press |
Fondată în anul 1921 – în cadrul colegiului (Trinity College Press), apoi în 1926 devine editura Universității Duke (Duke University Press) din Statul Carolina de Nord, SUA.
Anual publică cca 150 titluri de cărți noi și peste 60 de titluri de reviste științifice din domeniile științelor socio-umanistice și matematicii.
Membrii comunității Universității de Stat din Moldova pot accesa colecția de reviste oferită de Duke University Press în baza acordului de licență (cu excepția revistelor din domeniul matematicii).
EUROPEAN RESPIRATORY journal |
EUROPEAN RESPIRATORY journal este revistă științifică, editată de Societatea Europeană pentru Respirație, care publică lucrări clinice și experimentale referitoare la toate aspectele medicinei respiratorii pentru adulți și copii, inclusiv biologie celulară, epidemiologie, imunologie, oncologie, fiziopatologie, imagistică, medicina muncii, terapie intensivă, medicina somnului și chirurgie toracică.
IWA Publishing Journals |
IWA Publishing este edtura Asociației Internaționale a Apei și oferă acces la diverse resurse informaționale, inclusiv la 19 reviste recenzate în domeniul hidrologiei, științei, tehnologiei și cercetării apei.